Has access to this forum slowed down?

From: Phillip Jacovelli


Guys,

Over the last few weeks, my access to the forum has really sloooowed down.

Anybody else experiencing this?

I usually access the forum via my office PC with good internet connectivity, all other internet access seems normal.

PJ
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1
From: Duncan M




As nice as the Web Inteface to the Board is, I find it MUCH easier to
interact via the Email Lists.. there's no waiting and you get to use your
favourite email client for sorting, searching, editing etc.

Duncan.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1
From: Silver Ghost


Mine has definitely slooooooooowed down toooo aaaaaa nearrrrrr haaaaaallllll.....t.

(Could it be just more and more Forumites tuning in?)

S
 
Last edited by a moderator:
W

WebBoard

Guest
Reply: 1.1.1
From: Darren B


Painfully slow and I've got cable.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1
From: Tibor Bode


Same here, it is not nad, but terrible.
This is site specific as other sites pop up very quickly.

Tibor
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1
From: Simon and Julie M


Mine too!
Maybe Big brother is watching.
Kind regards
Simon.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1.1
From: Mark Laszczuk


Yes,
The amount of time it takes to load up sometimes is ridiculous!

Mark
'no hat, some cattle'
 
Last edited by a moderator:
W

WebBoard

Guest
Reply: 1.1.1.1.1.1.1
From: Liz .


Same here ... don't think it's the amount of users though - I'm in London and often there's just me and the ghosts in here. It will start out fine and then grind to halt.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1
From: J Parker


I agree! In the time that it takes to download a topic, I can make tea and toast and still be waiting! Can somebody speed it up?
Cheers, Jacque :)
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Silver Ghost


And while we're at it...

..the 'number of new messages' counter seems to have gone berserk.

Bloody computers - they'll never catch on.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Marina .


Hi,

Well I am finding that it has definitely slowed down in the last couple of weeks, and at times I have no patience and just quit the Forum.
I thought it was just my computer, but it doesn't seem that way.

Also my other gripe is that in the last 2 weeks or so everytime I log on it states

0 new

meaning no messages, but in actual fact there are dozens of messages.
So I then go into MORE and TODAYS MESSAGES.

Not sure why this is happening??
 
Last edited by a moderator:
Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Peter Henery


Slow to the point of exhaustion . Don't know how anyone on dial-up has enough years in their life to respond .
 
Last edited by a moderator:

Sim

Administrator
Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Sim' Hampel


I think you will find that right now people on dialup are just as fast as people on broadband connections... it's the servers that are causing problems, not the network.

I'd say that WebCentral are simply running too many forums off of a single server... and the databases are having problems keeping up.

According to Ian (WebMaster), the troubles we had in the chatroom recently with major outages were blamed (by WebCentral) on overloading of the chat servers. Looks like there are a lot of people out there chatting and forumming on both this forum and others hosted by the same server.

 
Last edited:
Don't be afraid little mouse...

Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Ross Sondergeld


Hi Housemousenz,


Subject: Kiwi Forum

>http://groups.msn.com/HousemouseNZ
>Kiwis meet here!
>Fast and furious! MSN Based!



Don't be afraid little mouse...




Ross Sondergeld ~ Buyer Agent

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Imagine buying real estate the easy way...
...with a Buyer Agent on your side!!! "

Buyerside Real Estate Mobile 0412 289 464
Office 9b, 34 Glenferrie Drive Office (07) 5562 1555
East Quay Corporate Park Fax (07) 5562 1248
Robina QLD 4226, Gold Coast Buyerside@hotmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


_________________________________________________________________
Send and receive Hotmail on your mobile device: http://mobile.msn.com
 
Last edited by a moderator:
Don't be afraid little mouse...

Reply: 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1
From: Les .



Someone mentioned computers (they'll never catch on, etc.)

It put me in mind of this gem - I hope you all enjoy it as much as I did....

"Where a calculator on the ENIAC is equipped with 18,000 vacuum tubes and weighs 30 tons, computers in the future may have only 1,000 vacuum tubes and perhaps weigh 1-1/2 tons."
- Popular Mechanics, March 1949


Regards,

Les


- "Eschew Obfuscation" - ;^)
 
Last edited by a moderator:
Reply: 2
From: Whittaker Hamilton


I agree the forum seems slower to read messages than it was previously a couple of months ago.
 
Last edited by a moderator:
Reply: 2.1
From: Glenn Mott


For all those users of Micro$oft Outlook, to speed up the delivery of new
messages, add yourself to the mailing lists from the Somersoft Forum:

1. Create a new folder called "Forum"
2. Create a new mail rule that looks for all emails with "listmanager" in
the subject and moves them to your new folder
3. Click on the new folder
4. Click on View, Current View, Customise Current View
5. Click on the Group By button
6. At the top where it says "Group Items By", select "Subject" from the drop
down menu
7. Click on "OK" on the Group By window
8. Click on "OK" on the View Summary window

Outlook will now have a folder that groups emails as per the subject, just
like the forum does on the website...just a hell of a lot quicker!!

Regards

Glenn Mott


-----Original Message-----
From: propertyforum Listmanager
[mailto:listmanager@bne003w.webcentral.com.au]
Sent: Thursday, 8 August 2002 11:08 AM
Subject: Has access to this forum slowed down?


From: "Whittaker Hamilton" <whitt@ihug.co.nz>

I agree the forum seems slower to read messages than it was previously a
couple of months ago.



To reply: mailto:propertyforum.78694@bne003w.webcentral.com.au
To start a new topic: mailto:propertyforum@bne003w.webcentral.com.au
To login: http://bne003w.webcentral.com.au:80/~wb013
 
Last edited by a moderator:

Sim

Administrator
Reply: 2.1.1
From: Sim' Hampel


The Webmaster has been communicating with the hosting company about performance, and they are investigating options now.

Essentially, the hosting company has acknowledged that we are overloading their servers... the forum is too popular !

It will get better ! A little patience is required until they can finalise a solution.

 
Last edited:
Top